De Boefjes en het verkeer

Bij de Boefjes leren deze periode over het verkeer. Wat rijdt er op de weg? En wie moet er op de stoep lopen? We hebben een grote straat geknutseld, met een stoep en een weg. Daar hebben we plaatjes opgeplakt van een bus, een auto, een fietser, een kindje op een skelter. Zo kunnen we goed zien wie op de weg moet rijden en wie er op de stoep moet.

Toen het lekker weer was zijn we samen naar het stoplicht gelopen. We moesten goed oppassen met oversteken op het zebrapad. Eerst naar links kijken, dan naar rechts en dan nog een keer naar links. Vanaf de stoep konden we heel veel dingen zien. We zagen een vrachtwagen en een brommer. En ook een hoogwerker waarop mannen stonden die de ramen van de flat aan het wassen waren. De politie reed ook langs en zwaaide naar ons. Wij zwaaide vrolijk terug! Bij het stoplicht moesten we wachten tot het groen was, dan pas mag je oversteken. Het was een hele leuke en leerzame wandeling!

Op onze speelplaats is ook een zebrapad waar je kunt oversteken. Daar heeft de juf een foto van ons gemaakt. We moesten rustig over het zebrapad lopen en goed uitkijken of er niets aan kwam. Tijdens de knutsel les hebben we samen met de juf ons eigen zebrapad gemaakt. Dat deden we met witte en zwarte verf op een hele grote plaat. De foto’s van ons hebben we op het zebrapad geplakt, zodat het net lijkt of we aan het oversteken zijn. Ons kunstwerk hangt nu in de hal waar iedereen er naar kan kijken! Groetjes van de Boefjes!

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>