De Stappers gaan klassiek

Het is woensdagmorgen 17 januari en de kinderen van de Stappers zijn deze morgen erg onrustig. Om 9.30 zullen ze nl. opgehaald worden door een touringbus om een bezoek te brengen aan de Schouwburg in Tilburg. Sommige kinderen kennen de Schouwburg van Carnaval, maar de meeste kinderen zijn hier nog nooit geweest. De afgelopen dagen hebben we het lesmateriaal behandeld en besproken zodat de kinderen het toneelstuk met muziek beter begrijpen.

Enkele weken geleden hebben we voor de eerste keer kennis gemaakt met het Philharmonisch Zuid-Nederlandsorkest. Een groot gedeelte van dit orkest gaf toen een voorstelling in de aula van onze school. We hebben destijds gehoord en gezien hoe de samenstelling van het symfonieorkest eruit ziet. Vandaag gaan we kijken hoe al deze instrumenten worden ingezet.

Na een busreis van 15 minuten komen we bij de Schouwburg aan en lopen rustig naar binnen. In de Schouwburg kijkt iedereen zijn ogen uit. Wat veel stoelen en wat een groot podium! Na 10 minuten wachten gingen de lichten uit en begon de voorstelling.  Het verhaal gaat over een buurman en een buurvrouw. Allebei begrijpen ze al heel wat van muziek, maar een stuk minder van elkaar. Maar gelukkig komt alles toch nog goed. En met het lied “Happy” eindigt een erg leuke morgen in de Schouwburg van Tilburg.