Eten en drinken

De Ontdekkers hebben de afgelopen weken met Piramide gewerkt aan het thema “Eten en drinken”.  Wat eet en drink jij als ontbijt? Wat neem je mee in je lunchtrommel naar school? Wat voor avondeten eten jullie? De Ontdekkers kunnen het goed vertellen en weten ook wat gezond is en wat niet.

We boften, want we konden deze periode Piramide digitaal uitproberen. Voor het thema Eten en drinken gingen we met het digibord naar de interactieve praatplaat van het restaurant. Hoe dek je de tafel netjes? Wat staat er dan allemaal op? Wie werken er in het restaurant? Wat kies je? De kinderen kregen er honger van. Wat wilden ze de pizza graag eens proeven! Piramide leert ons nieuwe woorden. De woordenschat wordt uitgebreid.

Het kunstwerk in de hal bij de voordeur hebben we in stijl gehouden. We hebben met zijn allen een fruitschaal gemaakt. We hebben het fruit en de schaal eerst met speciale waskrijtjes ingekleurd. Daarna voorzichtig met een kwastje met een beetje water eroverheen. Dan verandert het krijt in aquarelverf. Een aanrader om thuis ook eens met de kinderen te doen.