Fluiters waterijsjesfabriek

De Fluiters werken met Piramide aan het thema water. En water kunnen we wel gebruiken met dit lekkere, warme weer! Maar wat kun je allemaal nog meer doen met water? Dat zijn we samen gaan ontdekken. Zo kwamen we erachter dat je van water waterijsjes kunt maken.

Maar …… hoe maak je dat?

Samen hebben we in een filmpje gekeken hoe ze dit in de ijsjesfabriek doen. We ontdekten dat we dit ook zelf kunnen doen. We hadden nodig: water, siroop, plastic bekertjes, ijsstokjes en een dekseltje, zodat de ijsstokjes zouden blijven staan.

En toen kwamen we erachter dat we alles hetzelfde hadden gedaan als in de fabriek, maar het waren nog geen ijsjes. Een aantal Fluiters wist dat de ijsjes nog niet koud waren en dat we een koelkast nodig hadden. Maar toen we gingen voelen bij de koelkast, was dit niet koud genoeg. We hadden de vriezer nodig! Het duurde wel een tijdje voordat de ijsjes klaar waren.

Gelukkig waren de ijsjes na de gym klaar en konden alle Fluiters genieten van een heerlijk, zelfgemaakt waterijsje! Hmmmm…. wat is water toch fijn op zo’n warme dag!