Kraanwaterdag bij de Stappers

Woensdag 23 september was het kraanwaterdag. De Stappers hebben hier aan deelgenomen. We begonnen met het versieren van onze eigen beker, zodat we heel de dag uit een leuke beker konden drinken. Tijdens het fruit eten mochten we water met citroen proeven. Dit was zuur, maar ook best lekker vonden veel kinderen. Via een digitaal prentenboek hebben we geleerd waar ons drinkwater vandaan komt en dat je niet zomaar al het water kunt drinken.

We hebben het niet alleen over water drinken, maar ook over waterverspilling gehad. Zo hebben we geleerd dat het slim is om kort te douchen en tijdens het tanden poetsen de kraan dicht te draaien.

Aan het einde van de dag hebben we geproost op kraanwaterdag met een lekkere beker kraanwater uit onze eigen versierde bekers. Het was een leuke, gezellige maar vooral ook leerzame dag!

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>