Met de Speurders naar buiten

De Speurders vinden het leuk om erop uit te gaan, buiten het schoolgebouw. Als het weer het toelaat gaan we om de week naar buiten. We krijgen dan les over het verkeer. We steken bijvoorbeeld samen het zebrapad tussen KB1 en KB2 over. Daarnaast leren we ook veel andere regels voor voetgangers in het verkeer. Andere keren gaan we naar het bos tegenover de school. Daar krijgen we lessen over de natuur en leren we over de veranderingen van de jaargetijden, paddenstoelen, bomen, schapen en hun herder, kikkers in het water en nog veel meer! We mogen dan ook lekker in de bomen klimmen en van het hout dat we vinden een hut bouwen.

We hebben ook wel eens een afvalknijper en een vuilniszak mee naar buiten genomen. Daarmee hebben we al het zwerfafval dat we onderweg naar het bos tegenkwamen opgeruimd. We kwamen heel veel afval tegen, onze vuilniszak zat helemaal vol. Jammer dat dat niet netjes in de prullenbak wordt gegooid, vinden wij.

Tijdens het wandelen komen de leerlingen van de Speurders zelf ook wel eens op ideeën. Zo hebben we een keer de dingen die we op de grond van het bos vonden meegenomen om ‘sporen’ te ontdekken. Daar hebben we een mooie herfsttafel van gemaakt die te zien is op de foto.