Schoolfruit en schoolmelk

De Bodde neemt dit schooljaar in het kader van “De Gezonde School” deel aan het schoolfruit- en schoolmelkprogramma. Dat betekent dat we tot april ieder week gratis fruit (SO en VSO) en melk (VSO) ontvangen voor alle leerlingen. Het gaat om drie porties fruit en twee porties melk per leerling per week.

Fruit en groente

Van 15 november 2021 t/m 22 april 2022 krijgt zowel het SO als ook het VSO wekelijks verschillende soorten fruit en groente. Daarmee stimuleren we het eten van groente en fruit en kan er wellicht ook eens iets geproefd worden wat niet snel gegeten wordt. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

               

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn daarom voor de school en de ouders géén kosten verbonden aan het programma.

Melk

Het VSO neemt ook deel aan schoolmelkprogramma. De leerlingen kunnen kiezen uit melk of karnemelk en elke vierde week wordt er yoghurt uitgedeeld. Het programma loopt van 1 november t/m 4 april. Hiermee stimuleren we het eten en drinken van zuivelproducten volgens het advies van het Voedingscentrum. Ook hier zijn geen kosten aan verbonden!

      

De producten die geleverd worden, hebben het onafhankelijke On the way to PlanetProof keurmerk, een top duurzaamheidskeurmerk volgens de keurmerkenwijzer van Milieu Centraal dat extra aandacht vereist op koe, natuur en klimaat.

Onze school doet met financiële steun van de Europese Unie mee aan de schoolregeling van de Europese Unie.