Buitenschoolse Begeleiding Amarant (BSB)

Wat is BSB?

De afkorting BSB staat voor  BuitenSchoolse Begeleiding. BSB is een dienst van de Amarant groep. De BSB biedt leerlingen van ZML de Bodde buiten schooltijd begeleiding en ondersteuning.

Inmiddels is de BSB al 12,5 jaar een vertrouwde thuiskomplek voor vele kinderen.

Waarom BSB?

De BSB is van mening dat kinderen na schooltijd een prettige plek moeten hebben, waar ze begeleiding en ondersteuning kunnen krijgen; een thuiskomgevoel. Per dag kunnen we een aantal kinderen in een kleine groep begeleiden. Het individuele kind staat voorop, maar het samen zijn, samen doen en samen beleven in een groep is belangrijk. Dit wordt gedaan in een ontspannen en prettige sfeer.

Er wordt gekeken waar uw kind behoefte aan heeft qua communicatie en ondersteuning. Er wordt gewerkt met een individuele ondersteuningsvraag en daarbij vindt de BSB het belangrijk dat ouders mee kunnen denken en aangeven.

Doordat de BSB onderdeel is van de Amarant groep kunnen er korte lijnen uitgezet worden. Als u meer informatie wilt ontvangen over de verschillende diensten die Amarant biedt www.amarant.nl.

Waar zit de BSB?

De BSB heeft twee ruimtes in ZML de Bodde (Karel Boddeweg 1). Deze zijn huiselijk ingericht, waardoor de kinderen na schooltijd “een thuiskomgevoel” krijgen.

De BSB vindt het belangrijk dat kinderen gemakkelijk en snel kunnen komen. Met de docent van de klas, waarin uw kind zit, kan er een praatje gemaakt worden. Hierdoor weet de BSB ook tevens wat er speelt bij uw kind en kan hiermee rekening houden.

Hoe ziet er een middag uit op de BSB?

Laten we voorop stellen dat er voldoende spelmateriaal aanwezig is voor de kinderen om zich te kunnen vermaken. Voor ieder kind is wel iets waarmee  hij/ zij zich kan vermaken. Daarnaast hebben we buiten de eigen ruimtes ook voldoende speelruimtes; sportzaal, zwembad, buitenspeelplaatsen.

U kunt ervoor kiezen om uw kind een warme maaltijd mee te laten eten op de BSB.

Wie werken er bij de BSB?

Bij de BSB werkt een vast professioneel team. Hierdoor ziet uw kind begeleiding die voor hem/ haar vertrouwd is. Hierdoor zijn we van mening dat we de kinderen goed kunnen begeleiden en ondersteunen, oefenen en behouden van vaardigheden. We kijken naar mogelijkheden en naar ontwikkelingsperspectieven.

Wanneer is de BSB geopend?

Openingstijden van de BSB de Bodde  zijn gericht op schooltijden, vakanties en studiedagen van ZML de Bodde. Tevens is de BSB geopend op zaterdagen in de even weken.

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.30 uur. Op woensdag van 13.00 tot 18.30 uur.

Vakanties, studiedagen en zaterdagen van 8.30 tot 15.30 uur.

Wat is er nodig om voor de BSB aan te melden?

De BSB wordt betaald vanuit een indicatie. Deze heeft u nodig, wanneer uw kind gaat starten op de BSB.

Vragen en aanmelden voor de BSB?

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met het klantenbureau. Tevens kunt u hier terecht met vragen  over aanmelden, zorg en indicatie. Zij zijn te bereiken op het telefoonnummer: 088-611 99 55 of via de website www.amarant.nl.