Fietsverkeersexamen

Hoi allemaal,

Sinds de gedeeltelijke heropening van het VSO zijn 9 leerlingen van de bovenbouw hard aan het werk geweest om tóch nog hun fietsverkeersexamen te halen. Alle verkeersborden, voorrangsregels, afspraken enzovoorts hebben zij in een korte tijd herhaald. Op internet heeft iedereen de 3 oefenexamens van VVN gemaakt. In de week van 15 t/m 19 juni was het dan eindelijk zover. In kleine groepjes, met 1,5 meter afstand en op verschillende dagen werd het theoretisch verkeersexamen gemaakt. De meesten slaagden in éen keer en 2 leerlingen slaagden na een herkansing alsnog! Daar waren ze super trots op en ik ook! Daar hadden we het hele schooljaar namelijk hard voor gewerkt!

Het praktisch verkeersexamen was wel even een dingetje. Ik kon nu niet met de hele groep oefenen en het examen kon ook niet op de gebruikelijke manier doorgaan! In overleg met collega’s heb ik tijd vrijgemaakt om met elke leerling individueel te gaan fietsen. Sommigen fietsten de vaste route vanuit school, anderen vanuit het Boddehuis en ik ben ook met een paar leerlingen in hun eigen buurt gaan fietsen. Na ruim een week fietsen, fietsen en nog eens fietsen (ik heb inmiddels heel wat kilometertjes in de benen en ken Tilburg en Dongen een stúk beter!) kan ik jullie met grote trots mededelen dat iedereen is geslaagd!

Hartelijk gefeliciteerd met jullie fietsverkeersdiploma Marjolein, Luca, Nick, Sharwien, Jurmen, Louey, Joris, Pavel en Chardée! Ik ben trots op jullie!!

Groetjes van juffrouw Judith