Nieuws van directie – september / oktober 2020

Beste ouders en verzorgers,

Na een aantal weken in het nieuwe schooljaar informeer ik u graag weer over een aantal zaken op onze school.

Verkoudheidsklachten

De landelijke richtlijnen blijven nog steeds van kracht. Bij verkoudheidsklachten blijf je thuis. Dit geldt zowel voor leerlingen als voor personeel. Toch komt het regelmatig voor dat we VSO-leerlingen onder lestijd naar huis sturen. Als ouder wordt u daarvan op de hoogte gebracht en dat zorgt soms voor praktische problemen om uw zoon/dochter op te halen. Graag verzoek ik u om deze richtlijnen te blijven volgen.
Het verspreiden van verkoudheidsklachten zorgt ook voor afwezig personeel waarvoor de testmogelijkheden nog lang niet altijd op orde zijn.

Adjunct directeur VSO

Op 1 oktober is op het VSO onze nieuwe collega en adjunct directeur Renée Cools gestart. Graag stelt zij zichzelf in deze nieuwsbrief aan u voor.

Beste ouder(s) en verzorger(s), 

Ik ben ontzettend verheugd om mij aan u te kunnen voorstellen. Sinds 1 oktober ben ik namelijk gestart als Adjunct Directeur van de prachtige school VSO de Bodde. Ik ben gehuwd en heb drie heerlijke, lieve dochters van zes, vier en drie jaar. Ik ben open, energiek en positief. Deze kenmerken zie ik ook graag bij anderen terug. Plezier in het werk, fijne contacten, goede kwaliteit en zorgen voor elkaar en jezelf vind ik belangrijke aspecten binnen mijn werkzaamheden. 

Nadat ik mijn bachelor vrijetijdsmanagement had gehaald en de hotelschool heb afgerond besefte ik dat mijn hart in het onderwijs ligt. Toen heb ik de tweedegraads docentenopleiding Maatschappijleer gedaan. Nadat ik zo’n tien jaar met hart en ziel les had gegeven aan allerlei richtingen heb ik een aantal jaar geleden de overstap gemaakt van docent naar schoolleider: ik werd afdelingsleider voor de afdeling basis- en kaderberoepsgerichte leerweg bovenbouw op het Oosterlicht college te Nieuwegein.  

Naast het feit dat ik druk ben met mijn gezin en het onderwijs, heb ik nog een passie en dat is bewegen. In mijn vrije uurtjes dans ik, volleybal ik en ga ik naar de sportschool. Een fijne manier om geest en lichaam in balans te houden. Verder houd ik van reizen, Netflixen, lezen en dansen. 

Ik vind het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt uit het leven te halen wat erin zit. Ik gun ieder kind dat zij ervaren wat hun talenten zijn en hoe ze deze in kunnen zetten. Samen met het team van de Bodde wil ik onze leerlingen onderwijs op maat bieden door aan te sluiten bij hun talenten en (leer)behoeften. Ik krijg energie van betrokken en bevlogen mensen die hun kwaliteiten aanspreken om kinderen kansen te bieden. En deze mensen zijn er veel op de Bodde. Mijn doel: niet alleen het beste uit de leerlingen halen, maar ook uit het team en de leiding. En nu mag ik deel uitmaken van deze mooie organisatie en daar heb ik erg veel zin in. 

Vriendelijke groet,
Renée Cools

PARRO

Omdat we onszelf steeds meer bewust zijn van de gevoeligheid rondom leerlingengegevens krijgt de oudercommunicatie-app PARRO een verscherpte aanpassing in gebruik. Vanaf dit moment is het niet meer toegestaan om externe partners toe te voegen aan een leerling. De grootste wijziging is hierin dat ZiO-medewerkers weer ouderwets gebruik dienen te maken van de welbekende mail. Niet alle PARRO-informatie die wordt gedeeld is namelijk ZiO-gerelateerd en dat maakt ons extra alert welke informatie je wel en niet met elkaar deelt.

Schoolgidsen

Via onderstaande link en op de website van de school vind u de nieuwe schoolgidsen van dit schooljaar.

Inspectiebezoek 7 oktober

Afgelopen week heeft de Onderwijsinspectie een bezoek gebracht aan onze beide afdelingen. Hierin werd vooral gekeken naar de manier waarop het bestuur van stichting Biezonderwijs zicht heeft op de onderwijskwaliteit en de manier waarop wij daar op De Bodde aan werken. De globale samenvatting hiervan is dat de basiskwaliteit absoluut op orde is. We zijn een goede school, waar leerlingen niets tekortkomen en alle processen in lijn zijn afgestemd. De aandachtspunten die we hebben meegekregen zijn:

  • meer doelgericht blijven werken op zowel klas- als organisatieniveau;
  • autonomie van de leerkracht mag sterker;
  • geef duidelijke beschrijvingen van de diverse onderwijsconcepten die jullie uitvoeren.

We kijken dan ook terug op een constructief en toekomstgericht bezoek, waarbij we duidelijke handvatten hebben gekregen om een volgende stap in onze ontwikkeling te maken.

Studiedag vrijdag 16 oktober

Alle leerlingen zijn deze dag vrij. Voor hen begint dan de herfstvakantie. Op de agenda staat het toetsbeleid, het schoolondersteuningsprofiel en het functiehuis. Daarnaast denken we toekomstgericht aan de bijdrage die Biezonderwijs en dus De Bodde dient te leveren in het belang van onze leerlingen. Ook hierbij houden we ons met elkaar d.m.v. een aangepast programma aan de geldende maatregelen.

Indien er weer nieuwe ontwikkelingen zijn brengen wij u vanzelfsprekend op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,

Stephan Gijsman
Directeur SO/VSO De Bodde

Geef een reactie

XHTML: U kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>