VSO 4 stelt zich voor

Wij zijn VSO 4.

Er zitten 16 leerlingen in onze klas.  We gaan in deze klas steeds meer praktijkwerken.

Zoals interne stage binnen school, catering, huishoudkunde, hier kunnen we een certificaat halen. Buiten school in het Boddenhuis en Kivietshorst. Ook lopen er al een paar leerlingen echt stage bij Samen Top en Op en Top.

We gaan elke week met een groepje koken. We maken daar lekkere gerechtjes. Elke week mag een leerling kiezen wat we gaan maken. We hebben al taco’s gemaakt, yoghurt met noten en honing, tomatensoep, uiensoep,, broodje gezond, aardappels met spinazie, enz. We moeten dan goed samenwerken. Ook bij Juf Reggie gaan leerlingen koken voor de catering.

Het is gezellig in de klas. We zijn nu bezig met een damtoernooi samen met VSO 3, 4 en 5. Dat is spannend. Tijdens weektaak werken we zelfstandig aan taal en rekenen. We kijken Jeugdjournaal en praten daar samen over.

Bij Nieuwsbegrip oefenen we begrijpend lezen. En bij burgerschap komen allerlei  onderwerpen aan bod over dingen die in de wereld en de natuur gebeuren.

Natuurlijk gaan we ook gymmen met Meneer Niels.

Bij textiel zijn we ijverig aan het borduren. Tijdens de SOVA-les leren we hoe we met elkaar omgaan, hebben we onze klassenregels gemaakt. Samen spelen vinden we ook belangrijk.

We werken er samen naar toe dat we straks na de schoolperiode op een goede manier kunnen gaan werken.

Groetjes van VSO 4