Wecycle

Op de Bodde zijn we al een aantal jaren goed bezig met bewustwording van het milieu. We zamelen kleding in, oude batterijen en scheiden ons afval.

Ook doen we sinds een paar jaar mee met de landelijke actie van Wecycle om kleine elektrische apparaten in te zamelen. Ook hierin zit weer een stukje bewustwording. De leerlingen leren dat ze oude apparaten niet zomaar weg moeten gooien omdat die vaak schadelijk zijn voor het milieu. Ook leren ze dat deze ingezamelde apparaten uit elkaar gehaald worden en er gekeken wordt of er nog bruikbare onderdelen in zitten. Ze dienen dus weer als grondstof voor weer een nieuw apparaat.

Er zijn klassen die hier veel aandacht aan besteden en er zijn klassen waar dit wat minder is maar door de aanwezigheid van de grote dozen in de gang is iedereen zich er wel bewust van en krijgt er iets van mee. Er komen dan ook met regelmaat vragen van leerlingen die willen weten wat een bepaald apparaat is. Aan het einde van de actie worden alle apparaten geteld door een klas, dit is een hele klus waarbij steeds veel bewondering en verwondering is. “Wat zijn dat een hoop spullen, wat kun je daar allemaal mee, wat wordt er nu ook weer meegedaan?”

Het is voor onze leerlingen nog een extra stimulans omdat we er ook iedere keer wat moois voor krijgen als we genoeg inleveren. Zo hebben we al eens een digitale camera gehad, een prachtig boekenpakket voor onze school bibliotheek en een karaoke set. Ook dit jaar gaan we natuurlijk weer voor een mooie prijs. Dus …………………ouders, verzorgers, taxichauffeurs, personeel en alle andere bekenden van onze leerlingen die onze school en het milieu een warm hart toedragen,  Inleveren maar die kleine elektrische apparaten.